Steroizi și soluții

SteroiziDespre steroizi trebuie discutat! In nici un caz nu trebuie sa ne ascundem dupa deget si sa ne facem ca aceasta problema nu exista. Este o realitate ca multi sportivi, amatori sau nu utilizeaza steroizi anabolizanti pentru a obtine o dezvoltare mai rapida si mai eficienta a masei musculare.

Cei mai multi dintre steroizi sunt folositi in medicina, pentru afectiuni in care efectul lor anabolizant (sau cel androgenizant) este urmarit. Cu alte cuvinte, acestia nu sunt „otravuri” si nu ar trebui sa ne mire daca bunicului bolnav si slabit, medicul de familie ii va prescrie Naposim sau Decanofort. Si atunci, daca bunicul poate lua, tu de ce nu ai putea lua…?

Castigurile date de steroizi sunt temporare?

Da si nu! Steroizii te pot ajuta sa indeplinesti doua lucruri esentiale. Primul este de a iti atinge potentialul genetic mult mai rapid. Daca continui sa te antrenezi eficient, ai o dieta buna si urmezi un PCT corespunzator dupa incheierea ciclului de steroizi anabolizanti, iti vei pastra castigurile pe termen nelimitat, fara a fii nevoie sa faci alte cure de steroizi. Multi nu reusesc acest lucru mai ales din cauza faptului ca nu urmeaza o terapie post ciclu corespunzatoare.

Mai tarziu, steroizii te pot ajuta sa iti depasesti limitarile genetice, in ceea ce priveste masa musculara. Dar aici trebuie avut grija, o dezvoltare extrema fizica nu poate fii mentinuta pe termen lung fara uzul continuu de steroizi. Organismul va reveni mereu la limitele sale metabolice odata ce administrarea substantelor anabolizante inceteaza.

Steroizii modifica definitiv structura musculara prin adaugarea mai multor nuclei celulari. Prin numarul crescut de nuclei, muschiul poate controla mai eficient expansiunea sa. Chiar si dupa o perioada mare de abstinenta de la antrenament si steroizi, nucleii raman. Se poate cataloga drept o „memorie a muschilor”, cert este ca ajuta pe termen nelimitat.

Care sunt cei mai siguri steroizi pentru barbati?

Testosteronul, indiferent sub ce forma, tinde sa fie cea mai sigura forma de steroizi pentru barbati. Cand dozele raman moderate (200-400 mg pe saptamana) se observa unele schimbari la nivel cardiovascular, dar nimic extrem. Aceste schimbari au legatura si cu efectul benefic al estrogenului asupra sistemului cardiovascular masculin. De asemenea, considerati relativ siguri sunt si boldenonul, nandrolonul si metenolonul. Limitarea uzului doar la acesti steroizi este indicata, decat folosirea intregului spectru de steroizi orali si injectabili.

Din categoria steroizi noi mentionez Anavarul sau oxandrolonul ca fiind cel mai ,,slab” steroid care poate fi consumat pe cale orala, avand efecte secundare aproape nule, lucru care-l face unul dintre cele mai siguri steroizi, fiind preferat de catre incepatorii in arta culturismului asistat de consumul de steroizi. Nu prezinta efecte secundare asupra ficatului, iar un dozaj de 80 mg pe zi este tolerat de aproape toti barbatii. De asemenea, anavarul este cel mai folosit steroid anabolizant de catre femei.

Din moment ce anavarul este un steroid foarte bland, este necesar ca sa fie administrat in dozaje cat mai mari pentru un efect anabolic pronuntat. Un dozaj de mai putin de 20 mg pe zi nu are absolut nici un efect asupra organismului. Personal, as recomanda un dozaj de 100 mg pe zi, pentru a avea parte de cele mai bune rezultate. Pentru femei, totusi, un dozaj cuprins intre 2,5 – 10 mg pe zi ar fi arhi-suficient pentru obtinerea de rezultate durabile si de calitate.

Daca esti un culturist, atunci este interesant sa afli ce sunt prohormonii si ce asemanari exista intre acestia si steroizii anabolizanti.

Ce sunt prohormonii?

Prohormonii sunt precesorii hormonilor si, atunci cand sunt introdusi in organism, sunt convertiti in hormoni anabolizanti. Se stie ca bodybuilderii folosesc prohormoni pentru a construi o masa musculara de calitate, fara adaosuri de grasimi. Cand vine vorba de comparatia dintre prohormoni si steroizii anabolizanti, exista persoane care au obtinut rezultate mai pronuntate atunci cand au folosit prohormonii si persoane care au obtinut rezultate mai pronuntate atunci cand au folosit steroizii anabolizanti.

Atunci cand sunt introdusi in organism, prohormonii se amesteca cu enzimele sintetizate de ficat si sunt transformati in hormoni anabolizanti. Acesti hormoni anabolizanti au exact aceleasi efecte ca si steroizii anabolizanti administrati direct, prohormonii fiind de fapt, la substrat, tot niste steroizi anabolizanti. Cea mai mare diferenta dintre steroizi si prohormoni este eficacitatea si dozajul care trebuie administrat pentru a obtine aceleasi efecte. De fapt, dozajul prohormonilor, ca si cat de eficienti sunt acestia pentru organismul nostru, este in directa concordanta cu enzimele deja existente in interiorul organismului.

Reclame