Proiect Casa Eco

proiectul casa eco

Imagine: case-din-lemn.eu

De cativa ani piata de materiale de constructii a inceput sa se alinieze incet incet la standarde europene si nu numai.In timp ce in Europa si SUA se cauta metode de a construi fara a distruge prea mult,pe la noi inca se mai distruge mult pentru constructii putine.

Odata cu alinierea asta la standardele Uniunii Europene si la moda ce vine peste noi chiar si in domeniul constructiilor pe piata au inceput sa apara tot felul de materiale de constructii din ce in ce mai ecologice.

Astazi va aduc in vedere proiectul casa eco ce vrea sa insemne o casa cat mai ecologica pe structura de lemn ea fiind cea mai eficienta cand vine vorba de timp si bani.

Ca la orice proiect de casa cu tot ce este necesar casa pe structura de lemn are avantaje si dezavantaje dar conteaza cat de multi bani pierdem daca nu facem foarte bine diferenta.

Avantajele unei case pe structura de lemn ar fi costurile de constructie reduse,izolare fonica superioara,umiditatea echilibrata in casa,rezistenta la cutremure si o durata de viata indelungata.

Costul constructiilor din lemn este mai mic cu pana la 20-30 % decat cel al constructiilor traditionale.
Lemnul uscat este un bun izolator al sunetului. Propietatile fizice ale acestuia asigura o buna absorbtie a sunetului si previn distributia acestuia. Compartimentele interioare ale lemnului asigura raspandirea zgomotului. Lemnul este cunoscut si datorita propietatii sale de a absorbi si minimaliza vibratiile.Deci numai cateva avantaje pentru a profita de ocazia de a ne face una sau de ce nu mai multe cabane din lemn pentru zilele cand avem nevoie de liniste si un motiv in plus sa plecam din oras atunci can e canicula sau doar vrem putina liniste.

Coeficientul de conductivitate termica al unui metru patrat de perete tip „sandwich” pe structura de lemn avand 20 cm grosime este echivalent cu izolarea termica data de un perete de beton cu o grosime de 2 metri!
Lemnul mentine un echilibru al umiditatii din casa, astfel ca daca aceasta creste, peretii incep sa o absoarba. Daca mediul devine prea uscat, atunci lemnul va „aduce” umezeala retinuta inapoi. Astfel, umiditatea din interiorul unei case din busteni este aceeasi ca cea de afara, iar aerul din casa nu devine niciodata uscat.

Datorita flexibilitatii oferite de structurile din lemn, rezistenta la cutremur este net superioara materialelor clasice.Acest fapt,impreuna cu greutatea proprie redusa permite constructiilor executate pe structura de lemn sa reziste la seisme cu magnitudine de peste 8 grade pe scara Richter.

Trainicia unei case din lemn nu mai trebuie demonstrata. Chiar si in Romania exista constructii din lemn ce depasesc ca varsta 400 ani.

Pentru a ne bucura insa de toate aceste avantaje trebuie avute in vedere anumite aspecte, precum tratarea ignifuga a lemnului, tratarea impotriva insectelor precum si izolarea fonica pe nivele.

La ritmul la care se construieste azi, constructorii cauta cele mai simple solutii tehnologice si cele mai utile materiale pentru a-si satisface clientii. Un astfel de material, care intra tot mai rapid pe piata constructiilor, este placa OSB.

Cunoscuta si folosita cu ani in urma sub denumirea de „placa aglomerata”, placa OSB este un material obtinut din aschii de lemn de diferite esente, prin presare si impregnare cu cleiuri speciale si substante ignifuge. Rezultatul este un material de constructii usor, practic si extrem de comod de lucrat.

Iata, in cateva randuri, cele mai importante avantaje pe care pe prezinta acest material din ce in ce mai apreciat.
In primul rand, durata de realizare a unei constructii este mult mai scurta. Materialul se decupeaza si se asambleaza usor, o casa de dimensiuni medii putandu-se realiza in doar cateva saptamani.

Preturile pentru un proiect casa eco poate pleca de la 100 de euro pe mp + TVA in varianta la rosu si poate ajunge la 250 de euro pe mp + TVA in varianta la cheie,ceea ce ma face sa socotesc la fiecare suta de mp construiti o suma de 25.000 euro.Asa sa iti tot permiti sa iti faci casa mult visata mai ales ca la noi clima nu e ca in SUA cu tornade si fenomene meteorologice violente pentru ati fi frica ca dupa ce dai banii pe proiect sa ramai fara casa la primul vant puternic si fara bani 🙂

Pentru alte informatii suplimentare,avantaje,materiale folosite,dezavantaje si multe alte informatii,ele se gasesc in pagina oficiala ECO HOUSE.

Reclame