SEO pe blog-uri

SEOTermenul de SEO a fost auzit de multi bloggeri sau de proprietari de site-uri dar unii ori nu stiu sa foloseasca acest SEO in avantajul lor ori desi au auzit nu prea stiu ce inseamna acest lucru.Bineinteles ca nu voi explica eu aici ce inseamna acest termen SEO si nici cum se procedeaza.Pentru un blog sau site,SEO (Search Engine Optimisation) fiind destul de important,in legatura cu motoarele de cautare si afisarea informatiilor din site,sau blog pe motoarele de cautare,aceste informatii foarte des lipsesc cu desavarsire.

De foarte multe ori vizitez zilnic blog-uri la intamplare sau blog-urile amiciilor de pe facebook ori din alte retele de blogging,si ajungand pe respectivele site-uri sau blog-uri incep cercetarile si imi fac un fel de review personal.

In ultimele 6 blog-uri vizitate in weekendul ce a trecut,desi mi-a placut design-ul sau continutul,acest SEO era poate minim sau 0,din index lipseau chestii precum meta-tag-uri,meta-kewords ori prea multe sau prea putine,imagini cu gramada la care lipseste alt-ul,microformats lipsa,script-ul google analitycs,Geo Meta Tag-uri,iar gzip-ul este dezactivat pe server.

Inafara de cele enumerate mai sus,pe blog-urile gratuite de la blogger mai exista alte chestii lipsa sau deficitare precum: Sitemap xml lipsa,limba site-ului nedetectata,diferenta dintre texte si html cu probleme.

Problemele site-urilor sau a blog-urilor se traduc prin lipsa indexarii corecte in Google,Yahoo sau Bing,afisarea unor detalii putine sau neafisarea detaliilor,indexare proasta,gasirea blog-ului in alte pagini din rezultatele cautarilor de pe google,alte pagini decat primele 3.

Ca sfat:

Toti administratorii de site-uri sau blog-uri sa verifice informatiile disponibile motoarelor de cautare si cam ce ar trebui imbunatatit la blog-ul lor prin intermediul SEO.

Reclame