Bani cu nume de Lăbuș

5 lei pentru cateiDati 5 lei, pentru catei!

De cativa ani incoace s-au infiintat tot felul de ONG-uri si fundatii pentru a deferii „afacerile” de impozite si pentru a avea diverse abateri de la lege.In categoria afacerilor ferite de legi se numara ONG-urile de genul ham-ham sau miau-miau sau mai stiu eu care si cum le-o mai chema pe aceste ong-uri care cica ar proteja animalele.Dar trebuie sa observam cu totii ca intotdeauna cand s-a vorbit de eutanasiere,vaccinare sau alte metode de a ne feri pe noi cetatenii de muscaturile cainilor vagabonzi,toate ong-urile au sarit ca arse ca nu e bine si ca nu e legal.

 

In timp ce unii sunt contra acestor ong-uri,altii le aplauda si culmea ca fac si donatii pentru a derula diverse proiecte cu rezultate…cam nule din punctul meu de vedere.Din punctul meu de vedere afacerea ONG-ul exista prin aceste posibilitati legislative.

Citand de pe site-ul unui ONG de pe o pagina care incearca sa convinga fiecare vizitator sa doneze 5 lei,un text spune cam asa:

Pentru tine 5 lei nu este mult, dar pentru animale este enorm. Cu acesti bani organizatiile pentru protectia animalelor pot salva multe animale. Distribuie banii uniform: o luna la adaposturi, o luna la sterilizari, si tot asa, la educatie, legislatie, politia animalelor, transport, tratamente, proteste…….

Cine imparte parte-si face nu?!

Deci sa intelegem ca pentru un animal este mult si de aici mi se ridica prima intrebare…cam ce si-o cumpara acel caine de 5 lei?

Aceste ong-uri chiar ne cred tampiti sa credem ca ei se plimba cu banii si cu cainii si animalele in general de la un adapost la altul luna de luna?

Asadar, reluand problema: de ce sunt atatia caini pe strada? Oare nu se implica ONG-urile? Daca sunt inca multi caini pe strada, incercati sa vedeti in spatele lipsei de rezultate, lipsa de bani. Puteti vedea chiar si managementul defectuos uneori, in sensul gasirii solutiilor cele mai potrivite. Dar nu lipsa de bunavointa din partea ONG-urilor!

Dupa acest citat nu vreau decat sa mentionez ca un ONG se traduce prin Organizatie NON Guvernamentala,deci nu ar trebui sa faca politica,dar cum se intampla cam peste tot in Romania,s-a aruncat pisica peste gard…

Ar trebui sa aiba un buget urias. Poate 6% din PIB-ul tarii!

Iar eu cred ca acel individ care a scris acest text este ori dat cu capu de beton de prea multe ori pe zi ori e cu capu de cand se stie.Acum intelegem cu totii ca trebuie si noi si ONG-urile sa protejam animalele cum stim si cum putem mai bine dar 6% din PIB e prostie curata din partea celui ce cere asa ceva.

In plus tot ei se contrazic singuri spunand ca:

Se spune peste tot ca rolul ONG-urilor ar trebui sa fie educativ in primul rand . Aceasta nu necesita mari fonduri, doar timp si comunicare. Insa, organizatiile pentru protectia animalelor nu mai au timp pentru asa ceva: sunt asaltate zilnic de cereri disperate din partea oamenilor

Si dupa ce au aruncat pisica care pe unde au putut in localitati,revin criticand primarii ca nu le-au donat vreo vila cu piscina care ei sa il faca sediu de recreere pentru angajatii ONG-ului:

Primariile nu ne-au dat nici un leu si nici sedii de mai bine de 7 ani, de cand a inceput programul de eutanasiere a cainilor strazii si am avut activitati contrarii: unii ii omorau, altii ii salvau…..

Si cam atat,dar nu are rost.

PUNCT !

Reclame