Inadvertențe lingvistice

intrebareIn toata limba romana exista inadvertente,bineinteles ea fiind adesea chinuita de diversi indivizi sau individe cu lipsa majora de cultura generala.Ni se mai intampla tuturor sa uitam vorbirea corecta partial,dar in urma atentionarilor ne revenim pana la urma.

Mai nou aceste inadvertente sunt afisate la tv,lucru destul de grav mai ales ca aceste inadvertente ar trebui observate de jurnalistii nostrii.

In aceasta postare vreau sa ma refer doar la doua inadvertente lingvistice mai exact:

  • culoarea bronzului – unde jurnalistii se refera la turistii de la mare ce merg sa se bronzeze
  • tailandeze din china din gura unui muncitor de pe litoral

Culoarea Bronzului – atunci cand mergi la mare sau in orice alt loc public sa te bronzezi pentru ca despre bronzat era vorba in reportajul inutil,in nici un caz nu te alegi cu culoarea bronzului care este GRI.Din cate imi aduc eu aminte si dupa culorile invatate la gradinita bronzul are culoarea gri,ori medaliile afisate deseori la televizor erau GRI si nu maro.

Tailandezele din China – aici geografia din capul unora bate toate recordurile prin lipsa ei de unde trebuie.Asta se poate intelege cand spui ca astepti sa vina tailandezele din China sa iti faca masaje de tot felul.Cred ca de nu stiu cate ori pana si Tantareanu a spus ca a calatorit in TAILANDA pentru masaje.

Daca vrei tailandeze atunci le iei din TAILANDA  si nu din China.Daca vrei sa iei ceva din China atunci vei lua CHINEZOAICE,in locul tailandezelor.

Bineinteles ca exista o lista foarte foarte lunga a prostiilor deibate din pacate pe gura de foarte multe persoane,dar m-am oprit doar la aceste doua deoarece au fost scoase in evidenta de cei ce trebuiau sa penalizeze acest lucru.

Reclame