De ce doar pensii nesimtite ?

salarii nesimtiteCand statul se plangea acum ceva vreme ca pensiile sunt prea mari la unii,dar despre cei cu 300 de lei pensie nu zicea nimic la acea vreme,pensiile acelora ce puteau trai linistit 10 persoane de pe o singura pensie,erau numite pensii nesimtite,asta ca sa nu numeasca persoanele nesimtite.

Acum aflam ca inafara de pensiile nesimtite mai exista si salarii nesimtite,cel putin din punctul meu de vedere lumea stia de aceste salarii nesimtite pentru ca romanul are prostul obicei de a se lauda mai mult sau mai putin cu veniturile si cu lucrurile pe care le face.

In timp ce unii dau spargeri,fura,buzunaresc persoane in transportul public in comun si apoi se lauda,altii gasesc bani,serviete ei fiind persoane fara venituri sau cu o situatie financiara precara dupa care ii vezi ca au masini,avioane,haine misto si arunca bani pe chestii care se vad iti poti da seama ca acele persoane au facut ceva pentru a avea acei bani de aruncat.

Nu stiu de ce sau pentru ce Guvernul roman a facut publice salariile nesimtite de la stat,pe care tot ei ii platesc,dar probabil nenea Ponta doreste sa ne arate cum se castiga cinstit 188.000 de lei muncind pe bune.

Individul cu 188.000 de lei salar pe luna cica supravegheaza sistemul de pensii private,acolo unde pensiile private se fac in colaborare cu bancile si prin concluzie el nu face nimic pentru ca bancile isi iau masuri de precautie si se controleaza singure in caz de ceva.

Lista salariilor nesimtite continua cu salariile zecilor de directori de filiale,agentii de stat si alte companii de stat la care sunt bineinteles si directori adjuncti cu aceleasi salarii nesimtite,vici,secretare si alte persoane care in marea parte a programului lor fac un mare nimic pentru acel salar nesimtit.

In timp ce tinerii romani nu stiu pe unde sa mai plece din tara sa munceasca sa aduca bani pentru a face si ei ceva pentru viata si familiile lor,companiile de stat si pana la urma statul in sine cu tot ce contine el,sta linistit asteptand romanasii sa trimita banii in tara pentru a-i baga ei in buzunarele lor.

Eu unul nu imi permit nici macar o dacie logan de 7000 de euro,sau un frigider din salarul pe care il am si multi romani isi permit acelasi lucru,cei cu salarii nesimtite isi permit cel putin un BMW nou nout dintr-un salar.Deci intr-un an salarul nesimtit iti permite cel putin 12 BMW-uri sau cateva loganuri linistit.

SI atunci cum sa nu se inghesuie unii si altii sa ajunga acolo unde banul public curge la robinet fara a avea vre-un apometru sau verficari?

Dai o spaga faina de ordinul miilor de euro dupa care intr-un an faci suta de mii linistit din salariile nesimtite.

Oare cand munca va fi evaluata in Romania in mod corect?

Poate spun prostii si oricum nu sunt naiv sa cred ca in Romania mai exista corectitudine,dar eu sper ca odata si odata se va intampla ceva in sensul bun.

Reclame